Blog post
Coach innovatie welzijnsorganisaties
-
-
door
Testimonial
Coach innovatie welzijnsorganisaties
-
-
door
Portfolio item
Coach innovatie welzijnsorganisaties
-
-
door
Publicatie
Coach innovatie welzijnsorganisaties
-
-
door
Leestip
Coach innovatie welzijnsorganisaties
-
-
door

Via In voor zorg! coach ik twee grote welzijnsorganisaties in de Thematranche Welzijn. Zoals een betrokken bestuurder onlangs suggereerde is 'Uit de Zorg' of 'In voor Samen' een betere werknaam.
Het gaat om het ondersteunen van welzijnsorganisaties bij het richten van hun visie, aanpak en werkprocessen op de toekomst. Thema’s zijn in- en externe samenwerking, focus en samenhang, nieuwe dienstverleningsconcepten en proposities. We werken samen aan dit project met ca. 7 coaches en een begeleidings- groep. In totaal nemen 15 grote en ca. 20 kleinere welzijnsorganisaties deel. De grote welzijnsorganisaties worden gedurende 1,5 jaar gecoacht. Voor de kleinere organisaties verzorgen we ca. 6 masterclasses en beperkte coaching. Opgedane kennis wordt gedeeld via In voor zorg!, Verdiwel en Movisie. We werken, nu de coaching bijna afgerond is, aan een E-zine en een inspiratiebijeenkomst op 23 januari 2017. Die bijeenkomst is toegankelijk voor alle stakeholders in het welzijnsveld. Ik ben met 2 andere coaches lid van de redactie- en voorbereidingsgroep.


Het coachingstraject was erg boeiend. Ik was langer dan voor mij gebruikelijk betrokken bij de organisaties en schakelde als coach continue tussen strategisch en operationeel niveau. Dat maakte dit project leerzaam en waardevol. De inhoud van sociaal werk heeft me gegrepen en zette me aan tot het schijven van meerdere blogs over samenlevingsontwikkeling (zoals deze: https://www.deverlichtingadvies.nl/gemeenschapsvorming.html) en over het stoppen met aanbesteden (https://www.deverlichtingadvies.nl/aanbesteden-in-sociaal-domein-kent-alleen-verliezers.html).

Lees ook